Meest gestelde vragen (FAQ) over het PushFit leidingsysteem van KE KELIT

woensdag 9 oktober 2024

1. Wat is het KE KELIT PushFit leidingsysteem?

Het PushFit leidingsysteem van KE KELIT is een innovatieve technologie waarbij leidingen zonder persgereedschap kunnen worden aangesloten. Het systeem maakt gebruik van speciaal ontworpen fittingen, zoals sokken, t-stukken, kniebochten en muurplaten, die eenvoudig over de buis worden geschoven. Dankzij de protectorring en de 2 O-ringen worden installatiefouten geminimaliseerd, en ontstaat er een duurzame, lekvrije verbinding.

2. Wat zijn de voordelen van het PushFit-systeem?

  • Snelle installatie: Er is geen persgereedschap nodig, wat tijd bespaart en de installatie vergemakkelijkt.

  • Betrouwbaarheid: Dankzij de protectorring en O-ringen zijn de verbindingen veilig en lekvrij.

  • Visuele controle: Het doorzichtige inspectievenster en de hoorbare "klik" bevestigen dat de buis correct is geïnstalleerd.

  • Geschikt voor drinkwater en CV-installaties: Het systeem is goedgekeurd voor drinkwater- en verwarmingssystemen.

3. Hoe werkt de KELOX PROTEC CLIX fittingen?

De KELOX PROTEC CLIX fittingen bieden driemaal veiligheid: je kunt zien, voelen én horen wanneer de fittingen goed vastzitten. Een zichtbare en tastbare indicator geeft aan dat de koppeling goed is geplaatst, en bij het bereiken van de juiste diepte hoor je een duidelijke klik als bevestiging.

4. Waarom moet ik de buis kalibreren en ontbramen?

Als de buis niet correct wordt gekalibreerd en ontbraamd, kan deze de O-ringen in de koppeling beschadigen, wat tot lekkages kan leiden. De gele protectorring voorkomt dat een niet-gekalibreerde en niet-ontbraamde buis in de koppeling wordt gedrukt. Dit is essentieel voor een veilige en betrouwbare installatie.

5. Welke materialen worden gebruikt voor de fittingen?

De fittingen van het PushFit-systeem zijn gemaakt van twee materialen:

  • Messing (ontzinkingsbestendig): Dit wordt vooral gebruikt bij draadfittingen en is een robuuste optie.

  • PPSU (Polyfenylsulfon): Een kunststof die bekend staat om zijn hoge mechanische sterkte en temperatuurbestendigheid. Het wordt veel gebruikt in drinkwaterinstallaties en andere toepassingen waar corrosiebestendigheid belangrijk is.

6. Welke maten zijn beschikbaar voor het PushFit-systeem?

Het systeem is beschikbaar in de maten 16 mm, 20 mm, 25 mm en zelfs tot 32 mm voor specifieke toepassingen, zoals in warmtepompen.

7. Kan het PushFit-systeem worden gebruikt voor gasinstallaties?

Nee, het KE KELIT PushFit-systeem is niet geschikt voor gasinstallaties. Het is specifiek ontworpen voor drinkwater- en CV-installaties, evenals voor industriële en verwarmingssystemen.

8. Wat is de KELOX multilayer pipe?

De KELOX multilayer buis is een vijflaags PE-RT/Al/PE-RT-buis die zuurstof- en waterdampdicht is. Deze buis is ontworpen volgens de ÖNORM EN ISO 21003-norm en is geschikt voor zowel drinkwater- als verwarmingssystemen. De buis kan temperaturen tot 90°C en werkdrukken tot 10 bar aan.

9. Hoe garandeert het PushFit-systeem de installatiekwaliteit?

Het PushFit-systeem maakt gebruik van meerdere innovatieve functies om installatiefouten te minimaliseren:

  • Inspectievenster: Hiermee kun je visueel controleren of de buis correct in de koppeling is geplaatst.

  • Hoorbare klik: Bij volledige montage hoor je een klik, wat bevestigt dat de koppeling goed vastzit.

  • Gele protectorring: Deze voorkomt dat niet-gekalibreerde en niet-ontbraamde buizen worden aangesloten, wat de levensduur van de installatie verlengt.

10. Hoe zit het met de drukbestendigheid van het PushFit-systeem?

Het systeem kan op dezelfde werkdruk worden afgeperst als een perssysteem, waardoor het net zo betrouwbaar is. Dit is vooral belangrijk bij CV-installaties en andere systemen die onder hoge druk werken.

11. Kan het PushFit-systeem achter muren worden weggewerkt?

Ja, het PushFit-systeem kan volledig achter muren worden weggewerkt of zelfs worden ingestort zonder extra bescherming, dankzij de conische gripring en de betrouwbare afdichting binnenin de koppeling.

12. Hoe lang gaat een PushFit-verbinding mee?

Mits correct geïnstalleerd, is de levensduur van een PushFit-verbinding vergelijkbaar met die van traditionele perssystemen. De verbindingen zijn ontworpen om langdurig lekvrij te blijven, mede dankzij de hoogwaardige materialen zoals nano-gecoate EPDM O-ringen en ontzinkingsbestendig messing of PPSU.

13. Is het PushFit-systeem geschikt voor zowel doe-het-zelvers als professionals?

Ja, hoewel het systeem eenvoudig genoeg is voor doe-het-zelvers, wordt het ook veel gebruikt door professionele loodgieters en installateurs. De betrouwbaarheid, snelheid en foutreductie van het systeem maken het aantrekkelijk voor professionals, vooral in de modulaire bouw en prefabbouw.

14. Is de installatie echt sneller met het PushFit-systeem?

Ja, omdat er geen persgereedschap nodig is en het systeem eenvoudig te monteren is, bespaart het systeem aanzienlijke tijd. Dit maakt het een populaire keuze bij grootschalige projecten waar tijdsbesparing cruciaal is.

15. Welke toepassingen zijn geschikt voor het PushFit-systeem?

Het PushFit-systeem is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Drinkwaterinstallaties

  • Verwarmings- en koelsystemen

  • Warmtepompen

  • Industriële installaties

16. Kan het PushFit-systeem op dezelfde druk worden getest als perssystemen?

Ja, het systeem kan worden afgeperst op dezelfde maximale werkdruk als traditionele perssystemen, waardoor de betrouwbaarheid en veiligheid worden gegarandeerd.

17. Zijn er innovaties in het systeem die installatiefouten voorkomen?

Ja, de protectorring voorkomt het gebruik van niet-gekalibreerde buizen, en het inspectievenster en de hoorbare klik zorgen ervoor dat installatiefouten vrijwel uitgesloten zijn. Deze innovaties dragen bij aan een betrouwbare en lekvrije installatie.

18. Waarom zou ik kiezen voor PushFit in plaats van een traditioneel perssysteem?

Het PushFit-systeem biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele perssystemen, zoals:

  • Snellere installatie zonder persgereedschap.

  • Minder kans op installatiefouten door innovatieve beveiligingen.

  • Geschikt voor moeilijk bereikbare plekken en achter muren.

  • Zeer geschikt voor prefab toepassingen.

19. Hoe duurzaam is het KELOX PushFit-systeem?

Het systeem is zeer duurzaam dankzij de hoogwaardige materialen, zoals ontzinkingsbestendig messing en PPSU, en de nano-gecoate EPDM O-ringen. Bovendien is de KELOX buis zuurstof- en waterdampdicht, wat de levensduur van het systeem verlengt en corrosie voorkomt.

20. Hoe kan ik meer informatie krijgen over het KE KELIT PushFit-systeem?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KE KELIT of een bezoek brengen aan hun productpagina voor gedetailleerde informatie over het systeem, de toepassingen en specificaties.

Lees meer over KELOX

Ontdek de innovatie van KE KELIT: Het PROTEC CLIX PushFit leidingsysteem

Onze nieuwste toevoeging is een baanbrekende oplossing voor installateurs, ontworpen om zowel de efficiëntie als de veiligheid van installaties te verbeteren. In dit artikel nemen we je mee door de belangrijkste kenmerken en voordelen van dit innovatieve PushFit leidingsysteem.

Vijf misvattingen over PushFit leidingsystemen

In onze nieuwste blogpost duiken we in de voordelen en de toekomst van deze vooruitstrevende innovatie, en ontkrachten we de vijf meest voorkomende misvattingen over PushFit-systemen.

Toekomst van installatietechniek: Waarom KE KELIT kiest voor PushFit

In een tijd waarin veel fabrikanten van leidingsystemen kiezen voor perssystemen, kiest KE KELIT juist voor de vooruitstrevende PushFit-technologie als de toekomst van de installatietechniek.

Wat zijn de voordelen van KE KELIT's PushFit leidingsysteem?

In de wereld van leidingsystemen is KE KELIT een naam die staat voor kwaliteit en innovatie. Het Oostenrijkse familiebedrijf, opgericht in 1945, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler op het gebied van kunststof en metalen leidingsystemen.

De innovatieve KE KELIT steekkoppeling

De installatiebranche staat voor een serieuze uitdaging: een tekort aan vakkundig personeel. Het vinden van ervaren en vakkundige loodgieters of installateurs kan een ware beproeving zijn, vooral bij urgente klussen.

Meer informatie?

Heb je vragen over onze producten of wil je graag een productdemo aanvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of WhatsApp.

Meer informatie?

Heb je vragen over onze producten of wil je graag een productdemo aanvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of WhatsApp.

Meer informatie?

Heb je vragen over onze producten of wil je graag een productdemo aanvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of WhatsApp.

Meer informatie?

Heb je vragen over onze producten of wil je graag een productdemo aanvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of WhatsApp.

Volg ons

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van KEKELIT Nederland.

© 2023 KEKELIT Nederland / TDW Trade. All rights reserved.

Volg ons

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van KEKELIT Nederland.

© 2023 KEKELIT Nederland / TDW Trade. All rights reserved.

Volg ons

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van KEKELIT Nederland.

© 2023 KEKELIT Nederland / TDW Trade. All rights reserved.

Volg ons

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van KEKELIT Nederland.

© 2023 KEKELIT Nederland / TDW Trade. All rights reserved.